SweetPoint
45min
4

Gepofte, gevulde CuliQueen puntpaprika met dressing van gele puntpaprika

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Snijd de bovenkant van de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Laat de puntpaprika’s uitlekken.
  • Snijd de saucijzen of braadworst open en haal het gehakt eruit. Meng de knoflook, munt, kaneel en komijn door het saucijzengehakt.
  • Vul de puntpaprika’s met dit gehakt en leg ze in een ovenschaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de gevulde puntpaprika in 30-35 minuten gaar worden. Neem de schaal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat de puntpaprika’s 5 minuten afkoelen. Trek nu de velletjes van de puntpaprika’s.
  • Maak terwijl de puntpaprika’s in de oven staan de dressing: halveer de gele puntpaprika’s, verwijder de steelaanzet en de zaadjes en snijd de puntpaprika in piepkleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de sjalot 3 minuten op heel laag vuur. Voeg de blokjes puntpaprika en naar smaak zout en peper toe. Stoof de puntpaprika 5-10 minuten op zo laag mogelijk vuur. Schenk de azijn in de pan, breng aan de kook en laat ½ minuut koken. Neem de pan van het vuur en roer de peterselie en eventueel iets extra munt erdoor. Leg de gevulde puntpaprika’s op een schaal en lepel de warme dressing erover.

Ingrediënten

  • 4 rode puntpaprika’s
    2 gele puntpaprika’s
  • 4 saucijzen of 400 g verse worst
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1-1½ el verse munt, fijngehakt
  • 1 tl kaneel
  • l½ tl gemalen komijn
    • sjalot, fijngehakt zout en peper
    • 2 el witte wijnazijn4 el olijfolie
    • 3-4 el fijngehakte verse peterselie
Contact ons