Gestoofde CuliQueen puntpaprika met gepocheerd ei
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de puntpaprika’s schuin in reepjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op heel laag vuur. Schep de reepjes puntpaprika, tijm, pimenton en wat zout erdoor en fruit 30 seconden mee.
- Schenk het water in de pan en stoof de reepjes puntpaprika in 20-30 minuten op heel laag vuur gaar, maar niet te zacht. Laat eventueel het overgebleven vocht op middelhoog vuur verdampen.
- Pocheer vlak voor de puntpaprika gaar is, de eieren: breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water nog maar net kookt.
- Bestrijk hiervoor het midden van de stukjes huishoudfolie zo dun mogelijk met de zonnebloemolie. Leg de stukjes folie met de ingevette kant naar boven in de kommetjes.
- Breek in elk kommetje een ei, draai het folie goed dicht en bind er eventueel een touwtje om.
- Leg de buideltjes met ei in het water en laat het ei gaar worden. Reken 3-4 minuten voor een zachte dooier en 5 minuten voor een ei met een iets stevigere dooier.
- Verdeel, terwijl de eitjes gaar worden, de puntpaprika over 4 bordjes.
- Maak de eierbuideltjes voorzichtig open laat het ei op de puntpaprika glijden.
- Bestrooi de borden met de peterselie en strooi eventueel wat grof zeezout op het ei.
Lekker met in wat olie gebakken ciabatta.