SweetPoint
40min
4

Gestoofde CuliQueen puntpaprika met lamsvlees en rozijnen

  • Verwijder de zaadjes uit de puntpaprika en snijd ze in ringen van ca. 1 cm breed.
  • Bestrooi het vlees met zout. Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.
  • Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur 3 minuten mee. Schep de ringen puntpaprika door het gerecht en stoof heel even mee.
  • Roer de tomatenpuree door het gerecht en bak 1 minuut mee.
  • Roer de kaneel, komijn, paprikapoeder, gemberpoeder en rozijnen door het gerecht en schenk het water in de pan.
  • Dek het gerecht af en stoof op zo laag mogelijk vuur in ca. 30 minuten gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi het gerecht met de koriander of peterselie.

Lekker met couscous en een groene salade.

Ingrediënten

  • 4 rode puntpaprika’s
  • 4 lamsboutlapjes zonder been
  • Zout
  • 3 el olijfolie
  • 2 kleine uien, in ringen
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1½ el tomatenpuree
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen komijn
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 75 g grote rozijnen, gewassen
  • 300 ml water
  • 3 el verse koriander of peterselie, grof gehakt
Contact ons