Gevulde en gefrituurde puntpaprika
- Pel en snipper de ui.
- Fruit hem in de olie.
- Voeg de trostomaatjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het in ca. 10 minuten inkoken tot een saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Zet apart.
- Maak de puntpaprika’s schoon, snijd ze in de lengte open en verwijder eventueel de zaadlijsten.
- Snijd de basilicum fijn en meng hem door de ricotta.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vul de paprika’s met het mengsel en druk ze weer dicht.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop de bloem met het ei, 100 ml koud water en een snufje zout tot een beslag. Verwarm de frituurolie tot 180 °C.
- Giet de rijst af en laat hem droogstomen.
- Meng de rijst met de helft van de saus. Haal de paprika’s door het beslag en frituur ze in ca. 3-4 minuten goudbruin.
- Serveer met de rijst en wat extra saus.