SweetPoint
30min
4

Gewokte Thais gekruide CuliQueen puntpaprika met kip

  • Meng in een kommetje de kipblokjes met de sojasaus en naar smaak zout. Laat 10 minuten intrekken.
  • Snijd de steel uit de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Snijd de puntpaprika’s in heel dunne ringen.
  • Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit.
  • Verhit de olie in een wok. Dep de stukjes kip droog met keukenpapier en roerbak ze in de olie rondom goudbruin. Voeg de gember, sjalotten, knoflook, geraspte limoenschil en eventueel rode peper toe en roerbak ½ minuut mee. Voeg de ringen puntpaprika toe en roerbak het gerecht in ca. 3 minuten gaar.
  • Neem de wok van het vuur en roer de vissaus, sesamolie, naar smaak limoensap en eventueel nog wat zout door het gerecht. Strooi de koriander erover.

Lekker met eiermie.

Ingrediënten

  • 3-4 zoete puntpaprika, rood en/of geel
  • 400 g kipfilet in blokjes
    • 1 limoen, schoongeboend
    • 2eetlepels (kokos)olie1 eetlepel sojasaus zout en peper
    • 25 g vers gember, fijngehakt
    • 2 sjalotten, heel fijn gesnipperd
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • (1½ rode peper, fijngehakt)
    • 1½ eetlepel vissaus
    • 1½ eetlepel sesamolie
    • 2 eetlepel verse koriander, grof gehakt
Contact ons