SweetPoint
4

Kabeljauw met paprika uit de oven

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout.
  • Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes toe en roer de tomatenpuree er door.
  • Voeg na 3 minuten de tomaten toe en schep goed door elkaar. Breng het groente mengsel op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en een snufje peper en zout. Laat de saus nog 2 minuten pruttelen en schep daarna over in een grote ovenschaal.
  • Verhit de boter in een pannetje en zet het vuur uit. Roer het paneermeel er door en laat iets afkoelen. Schep de kaas en wat tijm (bewaar een paar takjes voor de garnering) door het paneermeel. Verdeel over de vis en druk zachtjes aan.
  • Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Leg 2 minuten voor de oven klaar is de takjes tijm op de vis. Lekker met wat aardappeltjes.

Belangrijk dat je de structuur van de paprika blijft zien!

Ingrediënten

  • 600 gram kabeljauw filet
  • 5 tomaten
  • scheutje olijfolie
  • 3 puntpaprika’s
  • 1 ui
  • sap van ½ citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 thl paprikapoeder
  • snufje cayennepoeder
  • 25 gram boter
  • 50 gram paneermeel
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 thl tomatenpuree
  • peper en zout
  • Paar takjes verse tijm

Optioneel:

Gebakken aardappeltjes

Materialen:

  • Ovenschotel
Contact ons