Puntpaprika specialist
SweetPoint
recipe

Kabeljauw met paprika uit de oven

Verwarm de oven op 180 graden. Dep de vis droog en besprenkel met wat citroensap en bestrooi met een beetje peper en zout. Snijd de ui en knoflook fijn en bak in een pan met een klein scheutje olie glazig. Snijd de paprika’s in dunne reepjes en de tomaten in stukken. Voeg eerst de paprikareepjes […]

recipe

Puntpaprika met tomaten en eieren

Halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder de stelen, zaadjes en zaadlijsten. Halveer de paprika’s nogmaals en snij het vervolgens in 4 blokjes. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui zachtjes 3 minuten. Voeg de paprika’s toe en stoof zachtjes 5 minuten. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden. Haal […]

recipe

Gewokte Thais gekruide CuliQueen puntpaprika met kip

Meng in een kommetje de kipblokjes met de sojasaus en naar smaak zout. Laat 10 minuten intrekken. Snijd de steel uit de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Snijd de puntpaprika’s in heel dunne ringen. Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Verhit de olie […]

recipe

Gevulde Dulce Vita met couscoussalade

Meng in een bakje de couscous met 125 ml kokendheet water en de olijfolie. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen. Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze op […]

recipe

Gevulde puntpaprika van de barbecue

Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de mozzarella in blokjes, schep in een kom de stukjes jalapeñopeper, de mozzarella en koriander door elkaar en vul de paprikahelften hiermee. Strooi er naar smaak wat zout en peper over. Leg de gevulde paprika’s op een rooster en grill ze 3 minuten, […]

recipe

Gestoofde CuliQueen puntpaprika met lamsvlees en rozijnen

Verwijder de zaadjes uit de puntpaprika en snijd ze in ringen van ca. 1 cm breed. Bestrooi het vlees met zout. Verhit de olie in een tajine of braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur 3 minuten mee. Schep de ringen puntpaprika door het gerecht en stoof […]

recipe

Geroosterde Dulce Vita met knoflook en tomaat

Halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en dep ze droog met keukenpapier. Leg de paprikahelften dwars naast elkaar in de grillschaal. Leg de tomaatjes en plakjes knoflook ertussen en strooi de tijmblaadjes en eventueel wat zout en peper erover. Druppel de olie over […]

recipe

Spaghettisaus van zoete puntpaprika’s

Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helften vervolgens in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Ris de tijmblaadjes en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin […]

recipe

Gepofte, gevulde CuliQueen puntpaprika met dressing van gele puntpaprika

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de bovenkant van de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Laat de puntpaprika’s uitlekken. Snijd de saucijzen of braadworst open en haal het gehakt eruit. Meng de knoflook, munt, kaneel en komijn door het saucijzengehakt. Vul de puntpaprika’s met dit gehakt en leg […]

recipe

Peperonata

Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlisten. Snij de helften vervolgens in dunne reepjes. Pel de ui en snijd hem in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Verwarm 3 el olijfolie in een ruime koekenpan en […]

recipe

Salade van Dulce Vita met grote witte bonen en tonijn

Halveer de paprika’s, verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en snijd de helften in dunne repen. Schep in een schaal de paprika, ringetjes sjalot, oregano en wat zout door de azijn en marineer 15-20 minuten. Spoel de bonen in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken. Schenk […]

recipe

Pittig zoetzuur van Dulce Vita

Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprika schoon onder koud water schoon. Verwarm de olie in een pan en smoor hierin de paprikastukken met de knoflook, rode peper, oregano en tijm 5 minuten op lage temperatuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelazijn suiker en wat zout toe en breng […]

recipe

Naan pizza met mozzarella, paprika en champignons

Zet eerst de oven aan op 180 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en leg hierop de naan broden. Meng in het schaaltje de crème fraîche, tomaten puree, peper en Italiaanse kruiden. Schep dit op de 2 broden en smeer dit uit tot aan de randjes. Snijd de paprika in reepjes, de champignons in […]

recipe

Dulce Vita dippers met groene kruidenolie en cashewdip

Voorbereidingstijd olie circa 1 uur Doe de kruiden en de olie in een blender of smalle hoge beker en maal de kruiden in de olie in de blender of met de staafmixer heel fijn. Laat de smaken op kamertemperatuur een uurtje intrekken. Rooster de cashewnoten met het sesamzaad 3 minuten in een droge koekenpan, roer […]

recipe

Geroosterde Dulce Vita met tapenadevulling

Snijd de steelaanzet uit de paprika’s en bewaar ze. Snijd met een smal scherp mesje de zaadlijsten weg en spoel onder koud water de zaadjes uit de paprika’s. Laat ze uitlekken. Meng het broodkruim eerst met het gerookte paprikapoeder en daarna met de tapenade en de feta. Vul de paprika’s met dit mengel. Leg ze […]

recipe

Gevulde en gefrituurde puntpaprika

Pel en snipper de ui. Fruit hem in de olie. Voeg de trostomaatjes toe, breng het geheel aan de kook en laat het in ca. 10 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart. Maak de puntpaprika’s schoon, snijd ze in de lengte open en verwijder eventueel de zaadlijsten. […]

recipe

Gestoofde CuliQueen puntpaprika met gepocheerd ei

Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de puntpaprika’s schuin in reepjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op heel laag vuur. Schep de reepjes puntpaprika, tijm, pimenton en wat zout erdoor en fruit 30 seconden mee. Schenk het water in de […]

resources

AGF-retailers opgelet! Deze voedseltrends vragen acuut meer aandacht in de schappen

De consument is steeds beter geïnformeerd. Ze kiezen daarom steeds vaker voor gezond en bewust; een trend die zich in 2020 in rap tempo voortzet. Zo maakt plastic bijvoorbeeld plaats voor herbruikbare tasjes, en vlees voor groente. Inspelen op de verlangens van de consument is als het plukken van laaghangend fruit. En dat is niet alleen een kans, maar ook een must.

resources

Zo (ver)leid jij consumenten tot AGF-keuzes!

Nudging is een manier om de verkoop van groenten en fruit te stimuleren, maar wat is het precies en hoe pas je het toe?

resources

SweetPoint participeert in nieuwbouw Coöperatie Growers United

Op vrijdag 29 maart heeft Coöperatie DOOR getekend voor de overdracht van de grond voor een bouwkavel van 3,6 hectare op Businesspark Honderdland. De komende 18 maanden wordt hier gewerkt aan een nieuw bedrijfspand.

resources

Receptenboek: 6 recepten voor een heerlijke zomerse dag!

Een bruschetta met klassieke Italiaanse peperonata is dé perfecte amuse voor een zwoele zomeravond. Benieuwd naar meer smaakvolle zomerse gerechten met puntpaprika? Download dan snel het receptenboekje!

resources

Drie veranderingen die het toekomstbeeld van AGF gaan bepalen

Lees in deze blog welke drie veranderingen we in het AGF-schap kunnen verwachten, welke rol de consument hierbij speelt en hoe je daar als Category Manager slim op inspeelt!

resources

Wat wil de shopper in groente en fruit nu écht?

Wat wil de AGF-shopper écht anno 2019? De AGF-markt verandert net als de markt: razendsnel. Om AGF Category Managers te ondersteunen, hebben we zes essentiële ‘need to knows’ voor 2019 op een rij gezet.

resources

Receptenboek: Spelen met je eten, het mag!



resources

‘Surprises in Store’: de ontwikkelingen in groente en fruit voor 2019

De ‘Fruit Logistica’ in Berlijn is wereldwijd de grootste vakbeurs in groenten en fruit. Met in totaal 78.000 bezoekers uit 130 landen en 3.200 exposanten afkomstig uit 90 landen. Gedurende drie beursdagen komen de huidige en toekomstige uitdagingen van de internationale handel in groente en fruit aan de orde. De digitalisering, klimaatveranderingen en de Brexit hebben per slot van rekening gevolgen voor alle onderdelen in de waardeketen. Blockchain en intelligente robotsystemen zijn slechts twee innovaties die de groente- en fruithandel ingrijpend veranderen en verrijken. Wat zien we nog meer in 2019?

resources

Spelen met je eten, het mag!

Tussen 16 en 24 februari 2019 vindt in de RAI in Amsterdam de Huishoudbeurs plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement met ruim tweehonderdduizend bezoekers die open staan voor de laatste huis- tuin- en keukentrends en praktische tips. Dit jaar zullen ook de merken SweetPoint en PapriCo, onderdeel van Coöperatie DOOR, op de huishoudbeurs aanwezig zijn.

video

Voeding voor planten



resources

Nieuwe plek voor Growers United op Fruit Logistica

Laat je inspireren door ons uitgebreide aanbod vruchtgroenten op onze stand op de Fruit Logistica.

resources

Hoe kan de AGF-sector bijdragen aan minder plastic afval?

Plastic afval is een wereldwijd probleem en de discussie rondom duurzaam verpakken is ook in de AGF-sector aangewakkerd. Waarom zijn ze eigenlijk nog niet vervangen? En hoe ver zijn de ontwikkelingen op dit gebied in Nederland? Caroli Buitenhuis is verpakkingskundige en gespecialiseerd in bioplastics en circulair verpakken. Ze runt het adviesbureau Green Serendipity en heeft onder andere de ‘Bioplastics Hub’ opgericht. Daarbij adviseert ze retailers, productiebedrijven en brand owners over circulair verpakken en niet-fossiele verpakkingsmaterialen.

video

Hoe groeit het eigenlijk



video

Nieuwe bedrijfsvideo



resources

Is een AGF-schap zonder plastic mogelijk?

Plastic afval is een groot probleem: daarvan zijn we ons allemaal inmiddels wel bewust. Maar wat gaan we ertegen doen? We zitten midden in de discussie over duurzame verpakkingen in de AGF-branche, maar wanneer is een verpakking écht duurzaam en is de consument wel bereid milieu vóór gemak te laten gaan?

product

Tex Mex



product

Puntpaprika Oranje



resources

Groenten als medicijn: een gezonde ontwikkeling!

Wat is de invloed van groenten op de gezondheid van een mens? Dit is een vraag waar huisarts Tamara de Weijer wel raad mee weet. Sinds vijf jaar is ze gespecialiseerd in het toepassen van voeding- en leefstijladviezen in haar praktijk. Daarnaast is ze ambassadeur van het ‘Nationaal Actieplan Groenten en Fruit’ en voorzitter van ‘Vereniging Arts en Leefstijl’.

resources

Groenteconsumptie in Nederland groeit

Nederland eet en drinkt per dag gemiddeld zo'n 3 kg aan voedingsmiddelen. Hoeveel wordt er van iedere groep voedingsmiddelen gegeten of gedronken? En verschilt dit naar leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, opleidingsniveau, regio of stedelijkheid?

resources

Diabetes patiënten bedanken arts met groentepakket

In Nederland sterft er ieder uur iemand aan de gevolgen van Diabetes type 2. In de huisartsenpraktijk moet daarom meer ruimte komen voor leefstijl op recept in plaats van medicatie.

video

Beestjes in de kas



video

CuliQueen in de Fitxbox



page

100% gebruik



page

Gewasbescherming



page

Water



video

Water



video

Energie



video

Gewasbescherming



video

Hergebruik



resources

CuliQueen in de Fitbox

De Fitbox wordt naar honderd top-bloggers en food redacties gestuurd. Op deze manier wil SweetPoint de millenials laten kennis maken met de puntpaprika, want juist deze doelgroep experimenteert met eten en vindt gezonde voeding belangrijk.

resources

Geen pillen maar paprika

Geen pillen maar paprika: Artsen schrijven steeds vaker voeding en leefstijl in plaats van pillen voor aan patiënten met diabetes type 2.

page

Video’s



video

Aardwarmte



video

Smaakpupillen afl. 12: Gevulde puntpaprika



video

SweetPoint the movie…(uitgebreide versie)



video

Sweetpoint RGTV



video

Compilatie Jeremy



product

CuliQueen

De CuliQueen is een volzoete, sappige paprika en bevat nauwelijks zaad. Het zoete karakter van deze paprika komt goed naar voren als je haar met soortgenoten vergelijkt. Dit komt door het hogere natuurlijke suikergehalte. Zoete puntpaprika’s zijn uitermate geschikt voor salades, op de grill, of voor direct ‘uit het vuistje’. De CuliQueen leent zich ook […]

video

Marja Vijverberg van SweetPoint, finalist van De Smaak van NL in 2012



video

SweetPoint presenteert….



page

Onze mensen – Michel Zuijderwijk



page

Onze mensen – Mieke Adams



page

Onze mensen – Tom Zuijderwijk



resources

CuliQueen in de spotlights

Veel consumenten eten de ‘’normale’’ paprika, maar kennen de puntpaprika niet. Ze denken dat het een grote pittige peper is of weten niet hoe ze de puntpaprika moeten bereiden. Om de consument een handje te helpen hebben we met supermarktketen Deka en Dirk een actie opgezet om de mogelijkheden van de puntpaprika te laten zien.

resources

Paprikacorso in Amsterdam

  Vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september rijdt een paprikapromotie door het centrum van Amsterdam met een ieniemini corsootje. MAAK een foto, DEEL deze op Facebook. De mooiste WINT een tegoedbon van €50 voor een paprikadiner. #paprika

page

Onze mensen – Peter Veenman



page

Onze mensen – Wim van der Lans



page

Zoeken



page

Privacyverklaring



resources

The future of food business

Hoe zorg je er als organisatie voor dat je relevant blijft in de GROENTE-revolutie die zich op dit moment afspeelt? Wist je bijvoorbeeld dat Millennials als shoppers, maar ook als disruptors in de food business het voedsellandschap gaan veranderen?

page

Onze mensen – Ton Duijvesteijn



page

Gertjan Sluijmers



resources

Bloedheet in de paprikakas

Bloedheet in de paprikakas, het effect van de warmte op de puntpaprika. Met dit warme weer is het niet overal even aangenaam om te werken, denk bijvoorbeeld aan onze kassen. Broeierig warm, maar het werk moet gewoon doorgaan. Bij de SweetPoint beginnen ze daarom een uurtje eerder.

resources

5x Tapas met een Twist



resources

VEG in beeld en geluid

Op 20 en 21 juni organiseerden SweetPoint, PapriCo en Purple Pride namens coöperatie DOOR samen met andere vers-partners de VEG: een inspirerend evenement waarbij groenten en fruit op de voorgrond stond.

resources

Actuele ontwikkelingen rondom AGF

De wereld van groente en fruit (agf) is continu in beweging. Waar moet een Category Manager op letten bij het inrichten van het AGF-schap? Marja Vijverberg (Marketing Manager van PapriCo en SweetPoint) deelt de meest actuele bevindingen en geeft een terugblik op de VEG. Het vak-event groente en fruit dat op 20 en 21 juni in Rotterdam plaatsvond.

resources

Bezoek SweetPoint en Paprico op de VEG

Bezoek SweetPoint tijdens de eerste editie van het Vak Event Groente en Fruit helden op woensdag 20 en donderdag 21 juni in de Onderzeebootloods te Rotterdam

resources

A bad time to be boring!

Het gedrag van consumenten verandert enorm. Ze shoppen steeds vaker online, zijn minder aan specifieke winkels gebonden en maken actief gebruik van diverse kanalen. Bovendien hechten ze meer waarde aan gemakkelijke, gezonde en bijzondere producten dan voorheen.

product

Puntpaprika Wit



resources

Duurzame teelt in beeld

Nederlandse boeren en tuinders hebben de ambitie om in 2030 wereldwijd koploper te zijn op het gebied van gezond telen. Ook het kabinet heeft mooie ambities op dit vlak: binnen tien jaar moet Nederland wat betreft de teelt van gezonde en duurzame voeding wereldwijd de onbetwiste leider zijn. Kortom; duurzaamheid leeft meer dan ooit tevoren. Van welke ontwikkelingen moet je als AGF Category Manager op de hoogte zijn? SweetPoint licht het graag verder toe.

page

Commercieel logistiek medewerker



resources

Vijf belangrijke foodtrends in 2018

Puntpaprika-specialist Sweetpoint kijkt naar de ontwikkelingen van het totale AGF-segment om te inspireren en informeren over de kansen en mogelijkheden binnen deze categorie. Wat zijn volgens hen de belangrijkste foodtrends in 2018?

resources

Duurzaam eten: van een broodje zeewier tot flexitariërs

Wij Nederlanders zijn ons steeds bewuster van ons eigen voedingspatroon. Dierlijke producten zoals vlees, vis en zuivel worden steeds vaker omgeruild voor groente. Het aantal niet-vleeseters is in de afgelopen drie jaar zelfs verviervoudigd volgens het RIVM en LEI. Het eten van groente heeft een flinke vlucht genomen.

product

Puntpaprika Mix



resources

Durf te innoveren met de indeling van uw AGF-schap

Er gebeurt veel op het gebied van AGF. De interesse in gezond eten blijft toenemen en groente speelt een steeds belangrijkere rol in het voedingspatroon van consumenten. De intentie is er, maar de inspiratie om een voedzame en smakelijke maaltijd op tafel te zetten ontbreekt soms.

page

Zoete puntpaprika



page

Uniek concept puntpaprika



page

Paprika verpakken



page

Paprika vermarkten



page

Leverancier van puntpaprika’s



page

Rode puntpaprika



page

Duurzaam telen



page

Growers United



page

Bedankpagina contactaanvraag



page

Disclaimer



page

Bedankpagina download



product

Puntpaprika Geel



product

Puntpaprika Rood



product

Dulce Vita



page

404



page

Contactformulier



resources

Trends & Ontwikkelingen in AGF



resources

Tips voor een succesvoller AGF-schap

De wil onder consumenten om gezond te eten is er absoluut, maar wat betreft inspiratie kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Als category manager kun je ze de helpende hand bieden om een smaakvolle, gezonde maaltijd op tafel te zetten en tegelijkertijd het AGF-schap een boost te geven.

resources

Vier tips voor een succesvoller AGF-schap



page

Werken bij



page

Missie en Visie



page

Historie



resources

Jonge Helden – Jordy van der Lans

Jordy van der Lans is 21 jaar, dat benadrukken we maar even voordat je dit artikel gaat lezen. Door zijn denkwijze en uitspraken zou je zo maar denken dat hij een gevestigde ondernemer van een jaar of 40 is. Jordy is enthousiast en hij durft groot te denken, zonder het kleine uit het oog te verliezen.

resources

Vruchtgroentefestival in teken van samenwerking

Een jaar nadat producentenorganisaties Best of Four, DOOR, Harvest House, The Greenery, Van Nature en ZON een samenwerking zijn aangegaan in de Federatie VruchtgroenteOrganisaties (FVO), was De Broodfabriek in Rijswijk op 5 oktober het toneel van het FVO Vruchtgroentefestival.

resources

Meer groente: goed voor u én voor Maggi

Maggi vervangt vlees voor een deel door meer verse groente in de recepten voor zijn maaltijdmixen. Dat heeft grote gevolgen, want Nederlanders koken veel uit pakjes. En volgen slaafs de boodschappenlijstjes op de verpakking.

resources

Huisarts moet paprika voorschrijven, geen pillen

Ziekte en de daarmee samenhangende kosten zijn voor een belangrijk deel vermijdbaar als we andere keuzes zouden maken. Als individu, als samenleving en als gezondheidszorg.

resources

Trend: Gewone groenten bijzonder maken

Met de toegenomen aandacht voor groente, groeit ook de creativiteit ten aanzien van de bereidingswijzen. Dit leidt tot bijzondere creaties, niet alleen in restaurants maar ook in keukens bij mensen thuis.

resources

Ga voor kleur

Geef je leven meer kleur! Dat is niet alleen leuk maar ook heel gezond.

resources

Aandacht voor eten: vijf trends in food

Fermenteren, Poké Bowls, veganisme; de foodbranche ontwikkelt zich razendsnel. Marja Vijverberg van Sweetpoint volgt de ontwikkelingen op de voet en zet vijf foodtrends op een rij.

resources

Greenery inspireert via VersChat

Verse Oogst introduceert VersChat op Facebook Messenger, waarmee consumenten door te chatten met een bijdehante bot gezonde en lekkere groente- en fruitinspiratie ontvangen.

resources

Biologisch voedsel

Gevoelsmatig lijkt het zo vanzelfsprekend: biologisch voedsel moet toch wel beter zijn voor mens en milieu? Maar volgens deskundigen is dat helemaal niet zo. Het is niet gezonder, niet duurzamer en het smaakt ook niet beter.

page

Distributiecentrum



page

Sales & Accountmanagement



page

Productinnovatie



page

Ramiro Rood – TexMex



page

Ramiro Rood – Grill



page

Assortiment



page

Verpakken



page

Energie



page

Nieuws



page

Bedankt



page

Wie zijn wij



page

Contact



page

Recepten



page

Aanbod



page

Milieukeur



page

Teeltlocaties



page

Duurzame teelt



page

Duurzaam



page

Home