recipe
Gevulde puntpaprika van de barbecue
Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij de mozzarella in blokjes, schep in een kom de stukjes jalapeñopeper, de mozzarella en koriander door elkaar en vul de paprikahelften hiermee. Strooi er naar smaak wat zout en peper over. Leg de gevulde paprika’s op een rooster en grill ze 3 minuten, […]
recipe
Gepofte, gevulde CuliQueen puntpaprika met dressing van gele puntpaprika
Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd de bovenkant van de puntpaprika’s en spoel onder koud stromend water de zaadjes eruit. Laat de puntpaprika’s uitlekken. Snijd de saucijzen of braadworst open en haal het gehakt eruit. Meng de knoflook, munt, kaneel en komijn door het saucijzengehakt. Vul de puntpaprika’s met dit gehakt en leg […]
recipe
Salade van Dulce Vita met grote witte bonen en tonijn
Halveer de paprika’s, verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en snijd de helften in dunne repen. Schep in een schaal de paprika, ringetjes sjalot, oregano en wat zout door de azijn en marineer 15-20 minuten. Spoel de bonen in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken. Schenk […]
recipe
Pittig zoetzuur van Dulce Vita
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprika schoon onder koud water schoon. Verwarm de olie in een pan en smoor hierin de paprikastukken met de knoflook, rode peper, oregano en tijm 5 minuten op lage temperatuur. Schep regelmatig om. Voeg de appelazijn suiker en wat zout toe en breng […]
recipe
Naan pizza met mozzarella, paprika en champignons
Zet eerst de oven aan op 180 graden. Leg een bakpapiertje op de bakplaat en leg hierop de naan broden. Meng in het schaaltje de crème fraîche, tomaten puree, peper en Italiaanse kruiden. Schep dit op de 2 broden en smeer dit uit tot aan de randjes. Snijd de paprika in reepjes, de champignons in […]
recipe
Gestoofde CuliQueen puntpaprika met gepocheerd ei
Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de puntpaprika’s schuin in reepjes. Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op heel laag vuur. Schep de reepjes puntpaprika, tijm, pimenton en wat zout erdoor en fruit 30 seconden mee. Schenk het water in de […]
resources
Spelen met je eten, het mag!
Tussen 16 en 24 februari 2019 vindt in de RAI in Amsterdam de Huishoudbeurs plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement met ruim tweehonderdduizend bezoekers die open staan voor de laatste huis- tuin- en keukentrends en praktische tips. Dit jaar zullen ook de merken SweetPoint en PapriCo, onderdeel van Coöperatie DOOR, op de huishoudbeurs aanwezig zijn.
resources
Groenteconsumptie in Nederland groeit
Nederland eet en drinkt per dag gemiddeld zo'n 3 kg aan voedingsmiddelen. Hoeveel wordt er van iedere groep voedingsmiddelen gegeten of gedronken? En verschilt dit naar leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, opleidingsniveau, regio of stedelijkheid?
resources
Bloedheet in de paprikakas
Bloedheet in de paprikakas, het effect van de warmte op de puntpaprika. Met dit warme weer is het niet overal even aangenaam om te werken, denk bijvoorbeeld aan onze kassen. Broeierig warm, maar het werk moet gewoon doorgaan. Bij de SweetPoint beginnen ze daarom een uurtje eerder.
resources
Vruchtgroentefestival in teken van samenwerking
Een jaar nadat producentenorganisaties Best of Four, DOOR, Harvest House, The Greenery, Van Nature en ZON een samenwerking zijn aangegaan in de Federatie VruchtgroenteOrganisaties (FVO), was De Broodfabriek in Rijswijk op 5 oktober het toneel van het FVO Vruchtgroentefestival.