Spaghettisaus van zoete puntpaprika’s
- Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helften vervolgens in stukjes.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Ris de tijmblaadjes en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de paprika, tijm en rozemarijn toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur.
- Roer de tomatenpuree door de paprika en fruit 1 minuut al roerend mee. Voeg de stukjes tomaat, de kruiden voor paprika-spaghettisaus, wat zout en 100 ml water toe en stoof de saus, met deksel op de pan op laag vuur in circa 10 minuten gaar.
- Kook intussen de pasta 2 minuten korter dan de bereidingswijze op het pak aangeeft en giet de pasta af.
- Schep de spaghetti door de zoete puntpaprika saus en stoof alles 5 – 6 minuten op laag vuur. Proef en voeg naar smaak wat zout toe en eventueel rode peperolie om het pit te geven.
- Serveer de pasta eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
On top: blaadjes basilicum