SweetPoint
3-4

Spaghettisaus van zoete puntpaprika’s

  • Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snijd de helften vervolgens in stukjes.
  • Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Ris de tijmblaadjes en rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.
  • Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de paprika, tijm en rozemarijn toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de tomatenpuree door de paprika en fruit 1 minuut al roerend mee. Voeg de stukjes tomaat, de kruiden voor paprika-spaghettisaus, wat zout en 100 ml water toe en stoof de saus, met deksel op de pan op laag vuur in circa 10 minuten gaar.
  • Kook intussen de pasta 2 minuten korter dan de bereidingswijze op het pak aangeeft en giet de pasta af.
  • Schep de spaghetti door de zoete puntpaprika saus en stoof alles 5 – 6 minuten op laag vuur. Proef en voeg naar smaak wat zout toe en eventueel rode peperolie om het pit te geven.
  • Serveer de pasta eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.

On top: blaadjes basilicum

Ingrediënten

  • 500 gram zoete puntpaprika’s (hoofdzakelijk rood en wat geel erbij)
  • 250-300 gram tomaten
  • 3 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 3 el olijfolie
  • Zout
  • 300 gram spaghetti
  • Geraspte Parmezaanse kaas
Contact ons