Puntpaprika specialist
SweetPoint

100% gebruik

SweetPoint teelt puntpaprika’s met een zo laag mogelijke milieudruk. De organisatie hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Op een respectvolle manier omgaan met de omgeving en opereren volgens de principes van duurzaamheid staat bij SweetPoint hoog in het vaandel.

Plantenresten en steenwolmaten: Na de oogstperiode voeren we de plantenresten als GFT afval af naar een afvalverwerkingsbedrijf. Daar composteren ze de plantresten, waardoor energie die in de plant is opgeslagen weer ter beschikking komt voor bijv. groenbemesting hiervoor wordt het groenafval verwerkt in een gespecialiseerd tunnelcomposteringsbedrijf. Na slechts twee weken is het groenafval verwerkt tot compost van uitstekende kwaliteit die voldoet aan de strenge eisen van Keurcompost.

De steenwolmatten waar het paprika gewas in groeit is ook geschikt voor hergebruik. De steenwol wordt eerst geshredderd, gezeefd en gescheiden in drie fracties: schone steenwol en foliesnippers. Daarna wordt de schone steenwol aan steenfabrieken geleverd die het aan speciale klei toevoegen. Van dit mengsel worden nieuwe stenen voor binnenmuren gebakken. De foliesnippers worden afgevoerd naar de kunststofrecycling.

Bron www.renewi.nl