SweetPoint

Nieuws

Spelen met je eten, het mag!

Tussen 16 en 24 februari 2019 vindt in de RAI in Amsterdam de Huishoudbeurs plaats. Een jaarlijks terugkerend evenement met ruim tweehonderdduizend bezoekers die open staan voor de laatste huis- tuin- en keukentrends en praktische tips. Dit jaar zullen ook de merken SweetPoint en PapriCo, onderdeel van Coöperatie DOOR, op de huishoudbeurs aanwezig zijn.

Food en Health wordt ook op de huishoudbeurs een steeds belangrijker thema. SweetPoint en PapriCo zien dit als een mooie kans om de (punt) paprika onder de aandacht te brengen en te laten zien hoe gezond deze vruchtgroenten nu eigenlijk zijn. Zeker over de puntpaprika hebben veel consumenten vragen. Andere hebben zelfs nog nooit van de puntpaprika gehoord. Daarom zullen alle VIP goodiebags voorzien worden van een CuliQueen zoete puntpaprika verpakking, zodat bezoekers deze kunnen proeven. Ook zijn we op het evenement met als doel om kinderen meer groenten te laten eten.

Kinderen eten te weinig groenten

Het voedingscentrum heeft een aantal richtlijnen opgesteld gekeken naar de aanbevolen hoeveelheid groenten, fruit en vis. Als we naar groenten kijken, zouden kinderen van 1 tot 4 jaar 50 -100 gram groente moeten eten, kinderen van 4 tot 9 jaar 100 -150 gram en kinderen van 9 tot 12 jaar 150 – 200 gram. Wat blijkt? De helft van de kinderen van 1 tot 4 jaar eten voldoende groenten, maar hoe ouder ze worden hoe moeilijker het wordt. Zo eet in de leeftijd van 4 tot 9 jaar maar 4 op de 10 kinderen genoeg groenten en bij de kinderen van 9 tot 12 jaar slechts 2 op de 10.

Leuk en gezond

Als vruchtgroentenproducent  voelen wij ons verantwoordelijk om mee te denken over dit probleem. Daarom hebben SweetPoint en PapriCo een initiatief opgezet: spelen met je eten, het mag! Het bestaat uit een boekje met vijf leuke en creatieve recepten voor traktaties, lunches en tussendoortjes die vol zitten met gezonde voedingsstoffen. Op deze manier willen we laten zien dat het mogelijk is om kinderen op een leuke manier groenten te laten eten. Op donderdag 21 februari zal tijdens de Huishoudbeurs in de Happy & Healthy workshopruimte, Hal 12 stand 12.320, een presentatie worden gegeven over spelen met je eten, het mag!

 

SweetPoint en PapriCo zijn lid van Coöperatie DOOR U.A. Deze coöperatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van de producten van haar leden.

Contact ons