Puntpaprika specialist
SweetPoint

SweetPoint

Puntpaprika specialist

Duurzame paprika’s

Duurzaam telen

Groenten zijn op hun best wanneer ze uit een maximaal biologische teelt komen. SweetPoint is uw specialist op het gebied van paprika’s en wij vinden de maximaal biologische teelt van onze producten erg belangrijk. Niet alleen is de teelt maximaal biologisch, wij telen ook nog eens zeer duurzaam en verspillen bijna niets bij het telen van onze paprika’s.

Duurzame en biologische teelt van SweetPoint puntpaprika’s

De teelt van onze puntpaprika’s gebeurt zeer biologisch. Zo gebruiken wij alleen natuurlijke bestrijdingsmiddelen tegen schadelijke insecten , zoals natuurlijke vijanden. Ook gaan we zeer zuinig om met water, energie en meststoffen. Alles dat de paprika’s tijdens de teelt niet opnemen wordt op een hergebruikt in het systeem. Dit alles zorgt ervoor dat de paprika’s van SweetPoint die in de winkel liggen maximaal biologisch zijn, Wij hebben duurzaam telen hoog in het vaandel staan en gebruiken wij innovatieve en duurzame technieken om de maximaal biologische teelt te ondersteunen.

Duurzaam telen door de nieuwste technieken

In onze kassen wordt er gebruik gemaakt van een zogenoemde WKK, dat staat voor een warmtekrachtkoppeling installatie. Deze installatie zorgt voor de warmte in de kassen en de co2 die hierdoor wordt geproduceerd wordt vervolgens gebruikt voor de groei van de gewassen. Ervaar zelf wat biologische teelt doet met de smaak van uw groenten. Neem contact op met SweetPoint voor meer informatie over onze producten en onze werkwijze bij duurzaam telen.