SweetPoint

Geroosterde Dulce Vita met tapenadevulling

  • Snijd de steelaanzet uit de paprika’s en bewaar ze. Snijd met een smal scherp mesje de zaadlijsten weg en spoel onder koud water de zaadjes uit de paprika’s. Laat ze uitlekken.
  • Meng het broodkruim eerst met het gerookte paprikapoeder en daarna met de tapenade en de feta. Vul de paprika’s met dit mengel. Leg ze in de grillschaal en stop de steelaanzet weer in de paprika’s. Bestrijk de paprika’s met de olie.
  • Op de barbecue: zet de grillschaal op de hete barbecue en rooster de paprika’s in ca. 30 minuten gaar. Keer ze enkele malen.
  • In de oven: verwarm de oven voor op 180 °C. Zet de grillschaal in de oven en laat de paprika’s in ca. 30 minuten gaar worden.

Lauwwarm zijn deze paprika’s het lekkerst.

Ingrediënten

  • 3 Dulce Vita paprika’s in een grillschaal
    Broodkruim van 2 oude boterhammen zonder korst of 20 g panko
  • 3 eetlepels zwarte-of groene olijventapenade
  • Mespunt gerookt paprikapoeder
  • 2 eetlepels verkruimelde feta
  • ½ eetlepel olijfolie
Contact ons