SweetPoint

Gevulde Dulce Vita met couscoussalade

  • Meng in een bakje de couscous met 125 ml kokendheet water en de olijfolie. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  • Halveer de paprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften droog met keukenpapier en leg ze op een schaal. Strooi een heel klein beetje zout in de paprika’s.
  • Meng de gewelde couscous met de tomatentapenade, chorizo en de koriander en/of peterselie. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
  • Vul de paprikahelften met het couscousmengsel. Garneer eventueel nog met een takje koriander of peterselie.
  • Serveer op kamertemperatuur.

TIP
Dit gerechtje is ook warm heel erg lekker. Zet de paprika’s in een ovenschaal. Dek de schaal met aluminiumfolie en verwarm de paprika’s 20 minuten op 180 °C.

Ingrediënten

  • 6 Dulce Vita paprika’s
  • 125 g couscous
  • 2 eetlepels heel goede olijfolie
  • zout
  • 3-4 eetlepels gedroogde
  • tomatentapenade
  • 75 g chorizo in heel kleine stukjes
  • 3 eetlepels peterselie en/of koriander, fijngehakt
  • 1-2 eetlepels citroensap
  • (gemalen rode Turkse) peper
  • (12 kleine takjes koriander of peterselie)
Contact ons