Peperonata
- Snijd de steelaanzet van de zoete puntpaprika’s, halveer ze en verwijder de zaadjes en zaadlisten. Snij de helften vervolgens in dunne reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
- Verwarm 3 el olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de repen zoete puntpaprika toe en fruit al omscheppend 3 minuten mee.
- Voeg de stukjes tomaat, de azijn en wat zout toe en stoof de paprika’s in 10 tot 12 minuten gaar.
- Roer het gerecht regelmatig door. Proef en voeg naar smaak rode peperolie en zout toe.
- Snij het brood in plakken en grill het brood aan beide kanten in een pan (of oven) knapperig.
- Beleg de broodjes met de Peperonata.
Contact ons