SweetPoint
2-4

Salade van Dulce Vita met grote witte bonen en tonijn

  • Halveer de paprika’s, verwijder steelaanzet, zaadjes en zaadlijsten, spoel de paprika’s onder koud water schoon en snijd de helften in dunne repen.
  • Schep in een schaal de paprika, ringetjes sjalot, oregano en wat zout door de azijn en marineer 15-20 minuten.
  • Spoel de bonen in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie uit de blikjes tonijn bij de paprika’s, voeg eventueel nog iets extra olie toe.
  • Schep de uitgelekte bonen, de zwarte olijven en de peterselieblaadjes door de paprika.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de tonijn in stukken en leg ze op de salade.

Lekker met ciabatta.

Ingrediënten

  • 6 Dulce Vita paprika’s
  • 2 sjalotten, in dunne ringen
  • 1 eetlepel verse oregano, fijngehakt
  • zout
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 blik reuzenbonen (400 ml)
  • 2 blikjes tonijn op olijfolie (a 160 g)
  • (2 eetlepels olijfolie)
  • 4 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • 4 eetlepels peterselieblaadjes
  • (gemalen rode Turkse)
Contact ons